Stek wołowy z gorgonzolą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1738
Stek wołowy z gorgonzolą
fot. Katrin Morenz / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 300 g polędwicy wołowej
  • 4 łyżki oleju
  • 2 plastry sera gorgonzola
  • 0,5 łyżeczki mielonej papryki chili
  • pęczek drobnego szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Mięso oraz szczypiorek umyć i osączyć z wody. Mięso pokroić na porcje, potem oprószyć je szczyptą soli, pieprzu, mieloną papryką chili i zrumienić z obu stron na średnim ogniu. Na zrumienione mięso nałożyć plastry sera gorgonzola, po czym całość posypać pokrojonym drobno szczypiorkiem i smażyć pod przykryciem, do chwili, aż ser zacznie się roztapiać. Wtedy wszystko ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów