Stek wołowy z gorgonzolą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1966
Składniki:
- 300 g polędwicy wołowej
- 4 łyżki oleju
- 2 plastry sera gorgonzola
- 0,5 łyżeczki mielonej papryki chili
- pęczek drobnego szczypiorku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Mięso oraz szczypiorek umyć i osączyć z wody. Mięso pokroić na porcje, potem oprószyć je szczyptą soli, pieprzu, mieloną papryką chili i zrumienić z obu stron na średnim ogniu. Na zrumienione mięso nałożyć plastry sera gorgonzola, po czym całość posypać pokrojonym drobno szczypiorkiem i smażyć pod przykryciem, do chwili, aż ser zacznie się roztapiać. Wtedy wszystko ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)