Spaghetti z twarogiem kozim i parmezanem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2197
Składniki:
- 300 g makaronu spaghetti
- 250 g koziego twarogu
- 2 łyżki tartego parmezanu
- 2 łyżki śmietany kremówki
- natka zielonej pietruszki
- świeżo tarta gałka muszkatołowa
- sól
Opis przygotowania:
Makaron przełożyć do rondla, zalać go 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i wyłożyć na talerz. Następnie ser kozi przełożyć do miski i zalać go śmietaną. Wsypać do niego tarty parmezan, szczyptę soli i rozmieszać widelcem. Rozmieszane składniki nałożyć na spaghetti na talerzu, po czym wszystko oprószyć świeżo startą gałką muszkatołową i udekorować natka zielonej pietruszki.
Komentarze (0)