Spaghetti zielone z krewetkami i parmezanem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1943
Składniki:
- 150 g mrożonego szpinaku
- 150 g mrożonego zielonego groszku
- 30 g makaronu spaghetti
- 30 g mrożonych krewetek
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka bułki tartej
- 1 łyżeczka tartego parmezanu
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Wszystkie mrożone składniki rozmrozić. Krewetki oczyścić z części niejadalnych. Zielony groszek razem ze szpinakiem przełożyć do jednego rondla, zalać 1,5 l lekko osolonej wody i zmiksować mikserem. Następnie dodać do tego makaron i ugotować go do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i wyłożyć na talerz. Czosnek obrać ze skory, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanej oliwie na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać oczyszczone wcześniej krewetki, oprószyć je szczyptą soli oraz pieprzu i smażyć na średnim ogniu przez 2 minuty. Po tym czasie do smażonych krewetek wsypać bułkę tartą i tarty parmezan. Całość wymieszać i smażyć do chwili, aż składniki zaczną się rumienić. Wtedy ściągnąć je z ognia i dodać do całości.
Komentarze (0)