Spaghetti z krewetkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2698
Spaghetti z krewetkami
fot. Patricia Turo / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 40 g makaronu spaghetti
  • 40 g krewetek mrożonych
  • 1 opakowanie pomidorów koktajlowych
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oleju
  • natka zielonej pietruszki
  • sól

Opis przygotowania:

Spaghetti ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, przelać zimną wodą i przełożyć na talerz. Krewetki rozmrozić, wrzucić na gotująca się, osolona wodę i gotować przez 4 minuty. Następnie odcedzić i dodać do makaronu. Olej rozgrzać na patelni, dodać do niego posiekany drobno czosnek i zeszklić go, następnie dodać pomidory pokrojone na połowy. Lekko podsmażyć, dodać do całości i posypać natką zielonej pietruszki.

Komentarze (1)

Makaronu NIE przelewa się zimną wodą, to barbrzyństwo dla mkaronu :-)

Podobne przepisy

Więcej przepisów