Spaghetti z krewetkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2698
Składniki:
- 40 g makaronu spaghetti
- 40 g krewetek mrożonych
- 1 opakowanie pomidorów koktajlowych
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka oleju
- natka zielonej pietruszki
- sól
Opis przygotowania:
Spaghetti ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, przelać zimną wodą i przełożyć na talerz. Krewetki rozmrozić, wrzucić na gotująca się, osolona wodę i gotować przez 4 minuty. Następnie odcedzić i dodać do makaronu. Olej rozgrzać na patelni, dodać do niego posiekany drobno czosnek i zeszklić go, następnie dodać pomidory pokrojone na połowy. Lekko podsmażyć, dodać do całości i posypać natką zielonej pietruszki.
Komentarze (1)
Makaronu NIE przelewa się zimną wodą, to barbrzyństwo dla mkaronu :-)