Spaghetti z cukinią i miętą
Oceń:
(2 głosy)
- Trudność: średnie
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1029
Składniki:
- 400 g makaronu spaghetti
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki startego parmezanu
- 1 zielona młoda cukinia
- świeża mięta
- sól
- pieprz czarny mielony
Opis przygotowania:
Cukinię oraz miętę umyć i odsączyć z wody. Cukinię pokroić w cienkie plastry, oprószyć ja szczyptą soli oraz pieprzu i smażyć na patelni na mocno rozgrzanej oliwie na średnim ogniu do chwili, aż zacznie się rumienić. Wtedy ściągnąć ją z ognia.
Makaron spaghetti wrzucić do rondla z 1,5 l gotującej się lekko osolonej wody i ugotować go do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, wymieszać go ze smażoną wcześniej cukinią i wyłożyć na talerz. Wszystko posypać startym parmezanem i udekorować świeżą miętą.
Makaron spaghetti wrzucić do rondla z 1,5 l gotującej się lekko osolonej wody i ugotować go do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, wymieszać go ze smażoną wcześniej cukinią i wyłożyć na talerz. Wszystko posypać startym parmezanem i udekorować świeżą miętą.
Komentarze (0)