Spaghetti z cukinią i miętą

Oceń:
(2 głosy)
  • Trudność: średnie
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1029
Spaghetti z cukinią i miętą
fot. tenkende (elements.envato.com)

Składniki:

  • 400 g makaronu spaghetti
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • 1 zielona młoda cukinia
  • świeża mięta
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania:

Cukinię oraz miętę umyć i odsączyć z wody. Cukinię pokroić w cienkie plastry, oprószyć ja szczyptą soli oraz pieprzu i smażyć na patelni na mocno rozgrzanej oliwie na średnim ogniu do chwili, aż zacznie się rumienić. Wtedy ściągnąć ją z ognia.

Makaron spaghetti wrzucić do rondla z 1,5 l gotującej się lekko osolonej wody i ugotować go do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić, wymieszać go ze smażoną wcześniej cukinią i wyłożyć na talerz. Wszystko posypać startym parmezanem i udekorować świeżą miętą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów