Spaghetti ze śmietaną, miodem i malinami
Oceń:
(2 głosy)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1305
Składniki:
- 400 g makaronu spaghetti
- 200 ml śmietany 18%
- 2 łyżki płynnego miodu lipowego
- 1 szklanka malin
- świeża mięta do dekoracji
- sól
Opis przygotowania:
Miętę oraz maliny umyć i odsączyć z wody. Makaron wrzucić do rondla z 1,5 l gotującej się, lekko osolonej wody i ugotować go do miękkości. Po ugotowaniu makaron odcedzić i wyłożyć na talerz. Śmietanę wymieszać z miodem w kubku i polać całość. Wszystko udekorować świeżymi malinami oraz miętą.
Komentarze (2)
Bardzo apetycznie wygląda z tymi malinami!
Mało komplikacji, dużo smaku, pycha na lato!