Spaghetti z kiełbasą w sosie pomidorowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1933
Składniki:
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 2 łyżki białego octu winnego Ponti
- 2 łyżki oliwy z oliwek extra vergine Olitalia
- 300 g makaronu spaghetti de Cecco
- 200 g kiełbasy śląskiej
- 2 puszki krojonych pomidorów z czosnkiem Valfrutta
- suszona bazylia
- 1 biała cebula
- sól i pieprz
Opis przygotowania:
Makaron De Cecco gotujemy al dente według instrukcji na opakowaniu. Odcedzamy i dodajemy łyżeczkę oliwy z oliwek, aby makaron się nie kleił. W międzyczasie na patelni na niewielkiej ilości oliwy podsmażamy oregano, bazylię i dodajemy ocet winny Ponti. Następnie wlewamy dwie puszki krojonych pomidorów z czosnkiem i całość doprowadzamy do wrzenia. Na oddzielnej patelni podsmażamy pokrojoną w plasterki kiełbasę śląską i cebulę. Dodajemy kiełbasę do przygotowanego sosu pomidorowego i całość dusimy 5 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Makaron wykładamy na talerz, polewamy sosem i dekorujemy listkiem bazylii.
Komentarze (0)