Spaghetti z cukinią
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1784
Składniki:
- 40 g makaronu spaghetti
- 10 dag startego parmezanu
- 1 młoda cukinia
- 2 łyżki soku z limonki
- 2 łyżki oleju
- szczypta tymianku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie i odcedzić. Cukinię umyć, osączyć z wody, pokroić w cienkie plastry, posypać szczyptą tymianku, pieprzem, solą i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Kiedy cukinia lekko się przyrumieni, dodać do niej starty parmezan, podsmażyć przez 2 minuty, po czym przełożyć na talerz. Całość polać sokiem limonki.
Komentarze (0)