Spaghetti z pomidorami, bakłażanem i cukinią

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3447
Spaghetti z pomidorami, bakłażanem i cukinią
fot. yoppy / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 30 g makaronu spaghetti
  • 3 łyżki oleju
  • 2 pomidory
  • 1 cebula
  • 1 bakłażan
  • 1 cukinia zielona
  • pieprz
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Makaron przełożyć do rondla, zalać go 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Pomidory pokroić w kostkę. Bakłażana oraz cukinię pokroić na małe kawałki. Następnie cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojone pomidory, bakłażana oraz cukinię, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu i smażyć do chwili, aż utworzy się sos z pomidorów. Wtedy dodać do tego ugotowany wcześniej makaron. Wszystko dokładnie wymieszać i dusić pod przykryciem przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Po tym czasie całość ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów