Spaghetti z pomidorami, bakłażanem i cukinią
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3447
Składniki:
- 30 g makaronu spaghetti
- 3 łyżki oleju
- 2 pomidory
- 1 cebula
- 1 bakłażan
- 1 cukinia zielona
- pieprz
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Makaron przełożyć do rondla, zalać go 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Pomidory pokroić w kostkę. Bakłażana oraz cukinię pokroić na małe kawałki. Następnie cebulę obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojone pomidory, bakłażana oraz cukinię, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu i smażyć do chwili, aż utworzy się sos z pomidorów. Wtedy dodać do tego ugotowany wcześniej makaron. Wszystko dokładnie wymieszać i dusić pod przykryciem przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Po tym czasie całość ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)