Spaghetti z boczkiem, pieczarkami i brokułem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2245
Składniki:
- 30 g makaronu spaghetti
- 30 g surowego boczku
- 4 pieczarki
- 2 łyżki oleju
- 2 ząbki czosnku
- 1 brokuł
- 0,5 łyżeczki mielonej kolendru
- pieprz
- sól
Opis przygotowania:
Pieczarki oraz brokuła umyć i osaczyć z wody. Pieczarki pozbawić błony i pokroić w cienkie plastry. Brokuła pokroić na różyczki, przełożyć do rondla, zalać go 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Boczek surowy pokroić w kostkę, po czym pokrojony razem z makaronem spaghetti włożyć do kolejnego rondla, zalać 1,5 l lekko osolonej wody i gotować do miękkości makaronu. Ugotowane składniki odcedzić. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać pokrojone wcześniej pieczarki i smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Potem dodać do tego ugotowany makaron z boczkiem i ugotowanego brokuła. Całość doprawić do smaku przyprawami, mieloną kolendrą, dokładnie wymieszać i smażyć pod przykryciem przez kolejne 1,5 minuty na średnim ogniu. Usmażone ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)