Spaghetti z pieczarkami i brokułem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2221
Spaghetti z pieczarkami i brokułem
fot. pelican / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 30 g makaronu spaghetti
  • 30 g pieczarek
  • 3 łyżki oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 brokuł
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa oraz grzyby umyć i osączyć z wody. Brokuła podzielić na różyczki, zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Makaron spaghetti zalać 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować, odcedzić i połączyć z gotowanym brokułem. Następnie pieczarki oczyścić i pokroić w cienkie plastry. Czosnek obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać pokrojone pieczarki i smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Następnie dodać do tego ugotowany wcześniej makaron i brokuła. Wszystko doprawić do smaku pieprzem oraz solą, wymieszać i smażyć przez kolejne 1,5 minuty pod przykryciem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów