Spaghetti z pieczarkami i brokułem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2221
Składniki:
- 30 g makaronu spaghetti
- 30 g pieczarek
- 3 łyżki oleju
- 2 ząbki czosnku
- 1 brokuł
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa oraz grzyby umyć i osączyć z wody. Brokuła podzielić na różyczki, zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Makaron spaghetti zalać 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować, odcedzić i połączyć z gotowanym brokułem. Następnie pieczarki oczyścić i pokroić w cienkie plastry. Czosnek obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać pokrojone pieczarki i smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Następnie dodać do tego ugotowany wcześniej makaron i brokuła. Wszystko doprawić do smaku pieprzem oraz solą, wymieszać i smażyć przez kolejne 1,5 minuty pod przykryciem.
Komentarze (0)