Spaghetti w sosie curry
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 5717
Składniki:
- 40 g spaghetti
- 1 czerwona papryka
- 1 zielona papryka
- 5 dag startego parmezanu
- natka zielonej pietruszki
- sól
- Na sos:
- 3 łyżki oleju
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki śmietany
- 1 łyżeczka przypraw curry
- 1 ząbek czosnku
Opis przygotowania:
Spaghetti ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i przełożyć na talerz. Czosnek obrać, zmiażdżyć i zeszklić na 2 łyżkach rozgrzanego oleju. Paprykę umyć, pozbawić nasion, pokroić w kostkę i dodać do czosnku. Całość wymieszać, smażyć przez 2 minuty i przełożyć na makaron. Wlać na patelnię 1 łyżkę oleju, dobrze rozgrzać, dodać do tego curry i wymieszać. Następnie wlać śmietanę, dobrze rozprowadzić na małym ogniu, po czym ściągnąć z ognia i dodać majonez. Wszystko wymieszać i zalać sosem makaron z papryką. Wierzch posypać natką pietruszki i startym parmezanem.
Komentarze (0)