Spaghetti w sosie curry

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 5717
Spaghetti w sosie curry
fot. yoppy / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 40 g spaghetti
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • 5 dag startego parmezanu
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • Na sos:
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 łyżeczka przypraw curry
  • 1 ząbek czosnku

Opis przygotowania:

Spaghetti ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i przełożyć na talerz. Czosnek obrać, zmiażdżyć i zeszklić na 2 łyżkach rozgrzanego oleju. Paprykę umyć, pozbawić nasion, pokroić w kostkę i dodać do czosnku. Całość wymieszać, smażyć przez 2 minuty i przełożyć na makaron. Wlać na patelnię 1 łyżkę oleju, dobrze rozgrzać, dodać do tego curry i wymieszać. Następnie wlać śmietanę, dobrze rozprowadzić na małym ogniu, po czym ściągnąć z ognia i dodać majonez. Wszystko wymieszać i zalać sosem makaron z papryką. Wierzch posypać natką pietruszki i startym parmezanem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów