Spaghetti Bolońskie Miłosne
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3198
Składniki:
- 300 g mięsa mielonego
- 1 marchew
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 ogórek
- 1 papryka
- 1 pęczek natki pietruszki
- 150 g żółtego sera
- 1 opakowanie makaronu spaghetti
- 2 opakowania sosu Italia Boloński
Opis przygotowania:
Gotujemy makaron do spaghetti w posolonej wodzie. Na patelnię wrzucamy mięso mielone, które podpiekamy, następnie wrzucamy pokrojone drobniutko warzywa, w trakcie przyrządzamy sos Italia Boloński, który musimy rozrobić z wodą a następnie dodać do mięsa i warzyw. Po dodaniu sosu posypujemy całość startym na tarce serem i smażymy na patelni na małym ogniu ok. 10 minut. Odcedzamy makaron i nakładamy na duży talerz, następnie polewamy go sosem i na samym czubku kładziemy pokrojoną natkę pietruszki
Komentarze (0)