Corn dog
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3513
Składniki:
- 2 małe parówki drobiowe
- 2 łyżki mleka
- 1,5 szklanki mąki kukurydzianej
- 1 łyżka musztardy Dijon
- 1 jajko
- 0,5 szklanki mąki pszennej
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0,5 łyżeczki cukru
- 0,5 łyżeczki mielonej czerwonej papryki
- 0,5 łyżeczki soli
- olej do głębokiego smażenia
Opis przygotowania:
Mąkę kukurydzianą zmieszać z mąkę pszenną, proszkiem do pieczenia, cukrem, solą i mieloną papryką. Następnie wlać do tego mleko, wbić jajko i z całości wyrobić gładkie ciasto. Wyrobione nałożyć na parówki drobiowe i dokładnie ścisnąć ręką, aby nie było żadnej wolnej przestrzeni między parówką, a ciastem. Potem całość nabić na długie patyczki od szaszłyków i włożyć do mocno rozgrzanego, głębokiego oleju na patelni. Smażyć na złoty kolor na średnim ogniu. Gotowe ściągnąć z ognia, osączyć z tłuszczu i wyłożyć na talerz. Wszystko polać musztardą Dijon.
Komentarze (0)