Corn dog

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3513
Corn dog
fot. Andreanna Moya Photography / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 2 małe parówki drobiowe
  • 2 łyżki mleka
  • 1,5 szklanki mąki kukurydzianej
  • 1 łyżka musztardy Dijon
  • 1 jajko
  • 0,5 szklanki mąki pszennej
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,5 łyżeczki cukru
  • 0,5 łyżeczki mielonej czerwonej papryki
  • 0,5 łyżeczki soli
  • olej do głębokiego smażenia

Opis przygotowania:

Mąkę kukurydzianą zmieszać z mąkę pszenną, proszkiem do pieczenia, cukrem, solą i mieloną papryką. Następnie wlać do tego mleko, wbić jajko i z całości wyrobić gładkie ciasto. Wyrobione nałożyć na parówki drobiowe i dokładnie ścisnąć ręką, aby nie było żadnej wolnej przestrzeni między parówką, a ciastem. Potem całość nabić na długie patyczki od szaszłyków i włożyć do mocno rozgrzanego, głębokiego oleju na patelni. Smażyć na złoty kolor na średnim ogniu. Gotowe ściągnąć z ognia, osączyć z tłuszczu i wyłożyć na talerz. Wszystko polać musztardą Dijon.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów