Sos czosnkowy
Oceń:
(2 głosy)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 4742
Składniki:
- 3 ząbki czosnku
- 4 łyżki majonezu
- mleko
- 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka po staropolsku
- 1/2 łyżeczki musztardy
- 1 łyżeczka keczupu
- sól
- pieprz
- bazylia
- majeranek
Opis przygotowania:
Do małej miseczki dodajemy majonez, dolewamy trochę mleka i mieszamy do uzyskania konsystencji sosu. Dodajemy przyprawę do kurczaka po staropolsku. Mieszając wszystko dodajemy musztardę i keczup. Następnie dodajemy do smaku resztę przypraw wedle uznania, najlepiej po szczypcie wszystkiego. Mieszamy wszystko do uzyskania jednolitej konsystencji. Ząbki czosnku kroimy, siekamy i wyciskamy, żeby uzyskał konsystencję papki łatwej do rozmieszania. Dodajemy czosnek i mieszamy do idealnego wymieszania się wszystkich składników razem. Wspaniały do kebabów domowej roboty oraz innych dań z mięsa.
Komentarze (2)
W porządku. Z jedną uwagą, zamiast mleka proponuję śmietanę.
HM..CIEKAWY PRZEPIS..MUSZE SPRUBOWAć :)