Pieczone ziemniaki z sosem majonezowo-czosnkowym
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 7725
Składniki:
- 2 duże ziemniaki
- Majonez
- Czosnek
- Zioła
Opis przygotowania:
Ziemniaki zawinąć w folie aluminiową i piec przez około 30-40 minut, w tym czasie posiekać bardzo drobno czosnek i wymieszać go z majonezem i ziołami, zioła niech będą jakie kto sobie życzy, osobiście polecam świeżą kolendrę, tymianek, oregano. Gdy po upływie 40minut wyjmiemy ziemniaki z piekarnika to przekrajmy je na pół i podajemy z sosem uprzednio przez nas przygotowanym. Smacznego
Komentarze (2)
Do sosu mozna dodać śmietany - jest delikatniejszy :) polecam przepis!
próbowałem ale do sosu dalem jeszcze jogurt naturalny