Pieczone ziemniaki z sosem majonezowo-czosnkowym

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 6464
Pieczone ziemniaki z sosem majonezowo-czosnkowym
fot. Max Oliwer

Składniki:

  • 2 duże ziemniaki
  • Majonez
  • Czosnek
  • Zioła

Opis przygotowania:

Ziemniaki zawinąć w folie aluminiową i piec przez około 30-40 minut, w tym czasie posiekać bardzo drobno czosnek i wymieszać go z majonezem i ziołami, zioła niech będą jakie kto sobie życzy, osobiście polecam świeżą kolendrę, tymianek, oregano. Gdy po upływie 40minut wyjmiemy ziemniaki z piekarnika to przekrajmy je na pół i podajemy z sosem uprzednio przez nas przygotowanym. Smacznego

Autor: olma

2 komentarze

Do sosu mozna dodać śmietany - jest delikatniejszy :) polecam przepis!

próbowałem ale do sosu dalem jeszcze jogurt naturalny

Podobne przepisy