Sos chrzanowy
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 1 os.
- Odsłony: 3426
Składniki:
- 3 łyżki tartego chrzanu
- 2 łyżeczki kwasku cytrynowego
- 250 g śmietany 18%
- 1 cytryna
- cukier
- sól
Opis przygotowania:
Chrzan wymieszać ze śmietaną, dodać cukier i sól do smaku. Cytrynę przekroić, wycisnąć z niej sok i dodać do chrzanu. Wszystko dobrze wymieszać.
Gotowy sos nadaje się na przykład do pieczeni mięsnych, jaj gotowanych na twardo, grillowanej białej kiełbasy.
Gotowy sos nadaje się na przykład do pieczeni mięsnych, jaj gotowanych na twardo, grillowanej białej kiełbasy.
Komentarze (1)
Sos chrzanowy świetnie smakuje z gotowanymi ozorkami, ziemniaczkami i surówką z kiszonej kapusty, jako danie obiadowe.