Sos chrzanowy-kokosowy

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 752
Sos chrzanowy-kokosowy
fot. Albertyanks (Wikimedia Commons) / domena publiczna

Składniki:

  • 400 g chrzanu
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka wiórek kokosowych
  • 1 łyżka soku z limonki
  • szczypta soli

Opis przygotowania:

Chrzan dokładnie umyć, osączyć z wody i obrać ze skóry. Następnie zetrzeć go do miski na tarce jarzynowej o drobnych oczkach. Wsypać do niego wiórki kokosowe, cukier, szczyptę soli i wlać sok z limonki. Całość dokładnie wymieszać i włożyć na 30 minut do lodówki.

Sos można dodawać do dań mięsnych oraz wędlin.

0 komenatrzy

Podobne przepisy