Sos chrzanowy-kokosowy
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1879
Składniki:
- 400 g chrzanu
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżka wiórek kokosowych
- 1 łyżka soku z limonki
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Chrzan dokładnie umyć, osączyć z wody i obrać ze skóry. Następnie zetrzeć go do miski na tarce jarzynowej o drobnych oczkach. Wsypać do niego wiórki kokosowe, cukier, szczyptę soli i wlać sok z limonki. Całość dokładnie wymieszać i włożyć na 30 minut do lodówki.
Sos można dodawać do dań mięsnych oraz wędlin.
Sos można dodawać do dań mięsnych oraz wędlin.
Komentarze (0)