Nadziewany melon
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3558
Składniki:
- 1 melon zimowy
- 1 cały arbuz
Opis przygotowania:
[b]1.[/b] Zaznaczyć środek melona miękkim ołówkiem, najlepiej narysować dwie równoległe linie aby wycięcia były jednakowej wielkości.
[b]2.[/b] Do zaznaczonej linii przyłożyć wycinarkę i wbić ją aż do środka owocu, żeby powstało pierwsze wycięcie. Takie same wycięcia zrobić dookoła melona.
[b]3.[/b] Obie połówki lekko przekręcić w przeciwne strony i rozdzielić. Połówkę przeznaczoną do napełniania ściąć na końcu żeby się nie przewracała i łyżką wydrążyć pestki.
[b]4.[/b] Arbuz przeciąć na pół i z jednej połówki starannie usunąć pestki. Drugą połowę odłożyć na bok. Wbić wycinarkę i przekręcając wykroić małe kulki Podobnie postąpić z górną częścią melona zimowego. Przygotowaną połówkę melona napełniać na zmianę warstwami czerwonych i żółtych kulek.
[b]2.[/b] Do zaznaczonej linii przyłożyć wycinarkę i wbić ją aż do środka owocu, żeby powstało pierwsze wycięcie. Takie same wycięcia zrobić dookoła melona.
[b]3.[/b] Obie połówki lekko przekręcić w przeciwne strony i rozdzielić. Połówkę przeznaczoną do napełniania ściąć na końcu żeby się nie przewracała i łyżką wydrążyć pestki.
[b]4.[/b] Arbuz przeciąć na pół i z jednej połówki starannie usunąć pestki. Drugą połowę odłożyć na bok. Wbić wycinarkę i przekręcając wykroić małe kulki Podobnie postąpić z górną częścią melona zimowego. Przygotowaną połówkę melona napełniać na zmianę warstwami czerwonych i żółtych kulek.
Komentarze (0)