Pstrąg z ogórkiem i kremem chrzanowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2499
Składniki:
- 200 g wędzonego pstrąga
- 150 g kremu chrzanowego
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 ogórek szklarniowy
- sól
Opis przygotowania:
Ogórka oraz szczypiorek umyć i osączyć z wody. Ogórka oskrobać na całej długości, pokroić w cienkie plastry i przełożyć na tackę. Oskrobaną skórkę z ogórka przełożyć na rozgrzany olej na patelni, posolić, smażyć przez 30 sekund, potem ściągnąć z ognia i osączyć z tłuszczu. Pstrąga oczyścić ze skóry i ości, podzielić na małe porcje i nałożyć na plastry ogórka. Dodać do tego gotowy krem chrzanowy, a całość udekorować smażoną skórką z ogórka.
Komentarze (0)