Pstrąg z ogórkiem i kremem chrzanowym

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2499
Pstrąg z ogórkiem i kremem chrzanowym
FotoosVanRobin / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 200 g wędzonego pstrąga
  • 150 g kremu chrzanowego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 ogórek szklarniowy
  • sól

Opis przygotowania:

Ogórka oraz szczypiorek umyć i osączyć z wody. Ogórka oskrobać na całej długości, pokroić w cienkie plastry i przełożyć na tackę. Oskrobaną skórkę z ogórka przełożyć na rozgrzany olej na patelni, posolić, smażyć przez 30 sekund, potem ściągnąć z ognia i osączyć z tłuszczu. Pstrąga oczyścić ze skóry i ości, podzielić na małe porcje i nałożyć na plastry ogórka. Dodać do tego gotowy krem chrzanowy, a całość udekorować smażoną skórką z ogórka.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów