Sorbet malinowo-czekoladowy
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1489
Składniki:
- 100 g gorzkiej, tartej czekolady
- 80 ml śmietany kremówki
- 2 szklanki malin
- 2 pałeczki czekoladowe do dekoracji
- 1 szklanka wody mineralnej niegazowanej
- 1 łyżeczka cukru pudru
Opis przygotowania:
Maliny umyć i osączyć z wody. Dwie maliny pozostawić do dekoracji, a resztę przesypać do miksera. Do malin w mikserze wsypać tartą czekoladę, wlać wodę mineralną i całość zmiksować na jednolitą masę. Zmiksowane składniki przelać do plastikowego pojemnika i zamrozić w zamrażalniku. Po zamrożeniu śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem na puszystą pianę i dodać składników z zamrażalnika. Wszystko udekorować świeżymi malinami i czekoladą.
Komentarze (0)