Sorbet malinowo-czekoladowy

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1351
Sorbet malinowo-czekoladowy
fot. Phil Denton / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 100 g gorzkiej, tartej czekolady
  • 80 ml śmietany kremówki
  • 2 szklanki malin
  • 2 pałeczki czekoladowe do dekoracji
  • 1 szklanka wody mineralnej niegazowanej
  • 1 łyżeczka cukru pudru

Opis przygotowania:

Maliny umyć i osączyć z wody. Dwie maliny pozostawić do dekoracji, a resztę przesypać do miksera. Do malin w mikserze wsypać tartą czekoladę, wlać wodę mineralną i całość zmiksować na jednolitą masę. Zmiksowane składniki przelać do plastikowego pojemnika i zamrozić w zamrażalniku. Po zamrożeniu śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem na puszystą pianę i dodać składników z zamrażalnika. Wszystko udekorować świeżymi malinami i czekoladą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów