Smażone rydze
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 7723
Składniki:
- 0,5 kg rydzów
- 0,5 szklanki śmietany 14%
- 5 łyżek masła śmietankowego
- sól do smaku
Opis przygotowania:
Rydze dokładnie umyć, odciąć trzonki przy samym kapeluszu. Masło wrzucić na rozgrzaną patelnię. Ułożyć rydze blaszkami do góry i smażyć na dużym ogniu, następnie przewrócić je na drugą stronę i smażyć do czasu, aż roztopione masło zmieni kolor na intensywnie pomarańczowy. Rydze posypać sola i oblać śmietaną na wierzchu. Podawać natychmiast, gdy są ciepłe.
Komentarze (1)
Mogę tylko powiedzieć, że danie jest pyszne!!!