Sałatka z jeżynami

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2210
Sałatka z jeżynami
fot. thebittenword.com / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 2 jabłka Champion
  • 2 łyżki płynnego miodu lipowego
  • 1 szklanka jeżyn
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1 łyżka soku z limonki
  • szczypta soli
  • pęczek świeżej bazylii

Opis przygotowania:

Jabłka, jeżyny oraz bazylię umyć i osączyć z wody. Następnie jabłka przekroić na połówki, usunąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić w kostkę i przełożyć do miski. Do pokrojonych jabłek dodać jeżyny oraz pokrojoną na kawałki bazylię. Miód lipowy zmieszać z sokiem z limonki, octem balsamicznym i szczyptą soli. Składniki dokładnie wymieszać, po czym zalać nimi całość w misce. Wszystko jeszcze raz dokładnie wymieszać i odstawić do 20 minut do lodówki.

0 komenatrzy

Podobne przepisy