Sałatka z jeżynami
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3348
Składniki:
- 2 jabłka Champion
- 2 łyżki płynnego miodu lipowego
- 1 szklanka jeżyn
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1 łyżka soku z limonki
- szczypta soli
- pęczek świeżej bazylii
Opis przygotowania:
Jabłka, jeżyny oraz bazylię umyć i osączyć z wody. Następnie jabłka przekroić na połówki, usunąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić w kostkę i przełożyć do miski. Do pokrojonych jabłek dodać jeżyny oraz pokrojoną na kawałki bazylię. Miód lipowy zmieszać z sokiem z limonki, octem balsamicznym i szczyptą soli. Składniki dokładnie wymieszać, po czym zalać nimi całość w misce. Wszystko jeszcze raz dokładnie wymieszać i odstawić do 20 minut do lodówki.
Komentarze (0)