Smażona mortadela
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 5740
Składniki:
- 300 g mortadeli
- 2 jajka
- 200 g bułki tartej
- 250 ml oleju do smażenia
- 1 cytryna
Opis przygotowania:
Mortadelę pokroić na plastry, każdy z nich podzielić na 4 części. Ubić jajka w misce i maczać w nich kawałki mortadeli, a następnie obtaczać w bułce tartej. Smażyć na patelni na gorącym oleju z obu stron, dopóki nie będą złociste. Osuszyć na papierowym ręczniku. Polać sokiem z cytryny, przełożyć na talerzyk, udekorować cytryną i podać gorące.
Komentarze (1)
Do tych kotlecików robię ziemniaki i surówkę z kapusty pekińskiej, Pyszny obiad.