Smażona mortadela

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 4743

Składniki:

  • 300 g mortadeli
  • 2 jajka
  • 200 g bułki tartej
  • 250 ml oleju do smażenia
  • 1 cytryna

Opis przygotowania:

Mortadelę pokroić na plastry, każdy z nich podzielić na 4 części. Ubić jajka w misce i maczać w nich kawałki mortadeli, a następnie obtaczać w bułce tartej. Smażyć na patelni na gorącym oleju z obu stron, dopóki nie będą złociste. Osuszyć na papierowym ręczniku. Polać sokiem z cytryny, przełożyć na talerzyk, udekorować cytryną i podać gorące.

Autor: magdam

1 komentarz

Do tych kotlecików robię ziemniaki i surówkę z kapusty pekińskiej, Pyszny obiad.

Podobne przepisy