Sałatka z mortadelą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3092
Składniki:
- 20 dkg mortadeli
- 20 dkg jogurtu naturalnego
- 1 sałata
- 1 cebula
- 1 zielony ogórek
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- zielony koperek
- sól
- pieprz
- szczypta cukru
Opis przygotowania:
Jogurt wymieszać z musztardą, doprawić solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Koperek umyć, osączyć z wody i drobno pokroić. Połowę koperku dodać do jogurtu, a drugą połowę pozostawić do posypania sałatki. Ogórka i sałatę dokładnie umyć, osączyć z wody, ogórka pokroić w talarki, sałatę w paski i przełożyć do salaterki. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i dodać do salaty. Mortadelę pokroić w kostkę i posypać nią sałatę. Całość zalać wymieszanym jogurtem, doprawić do smaku i posypać zielonym koperkiem.
Komentarze (0)