Śledzie ze szparagami i sałatą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2798
Składniki:
- 4 śledzie rolmopsy w zalewie
- 4 liście sałaty
- 4 szparagi
- 4 łyżki ciemnego sosu sojowego
- 4 dag sera żółtego
- 1 czerwona papryka
Opis przygotowania:
Śledzie osączyć z zalewy. Szparagi, paprykę oraz sałatę umyć i osączyć z wody. Następnie szparagi zalać niewielką ilością lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Ser żółty pokroić w słomkę. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w słomkę. Szparagi, ser, oraz paprykę zawinąć w liście sałaty, a całość zawinąć śledziem i spiąć wykałaczką. Zawinięte składniki przełożyć na talerz i polać sosem sojowym.
Komentarze (0)