Śledzie ze szparagami i sałatą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2569
Śledzie ze szparagami i sałatą
fot. jlastras / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 4 śledzie rolmopsy w zalewie
  • 4 liście sałaty
  • 4 szparagi
  • 4 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • 4 dag sera żółtego
  • 1 czerwona papryka

Opis przygotowania:

Śledzie osączyć z zalewy. Szparagi, paprykę oraz sałatę umyć i osączyć z wody. Następnie szparagi zalać niewielką ilością lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Ser żółty pokroić w słomkę. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w słomkę. Szparagi, ser, oraz paprykę zawinąć w liście sałaty, a całość zawinąć śledziem i spiąć wykałaczką. Zawinięte składniki przełożyć na talerz i polać sosem sojowym.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów