Śledzie w śmietanie z mango

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3045
Śledzie w śmietanie z mango
fot. GinkgoTelegraph / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 200 ml śmietany 18 %
  • 4 matiasy w zalewie octowej
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mango
  • natka selera do dekoracji
  • sól

Opis przygotowania:

Mango umyć, osączyć z wody, obrać je ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w kostkę. Matiasy osączyć z zalewy i przełożyć do szklanej filiżanki. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę, a następnie wymieszać go ze śmietaną oraz szczyptą soli. Wymieszanymi składnikami zalać śledzie w filiżance. Dodać do tego pokrojone wcześniej mango i wszystko udekorować natką selerą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów