Śledzie w śmietanie z mango
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3045
Składniki:
- 200 ml śmietany 18 %
- 4 matiasy w zalewie octowej
- 2 ząbki czosnku
- 1 mango
- natka selera do dekoracji
- sól
Opis przygotowania:
Mango umyć, osączyć z wody, obrać je ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w kostkę. Matiasy osączyć z zalewy i przełożyć do szklanej filiżanki. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę, a następnie wymieszać go ze śmietaną oraz szczyptą soli. Wymieszanymi składnikami zalać śledzie w filiżance. Dodać do tego pokrojone wcześniej mango i wszystko udekorować natką selerą.
Komentarze (0)