Śledzie w curry
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 5131
Składniki:
- 3 filety śledziowe solone - najlepiej matjasy
- 1 mała cebula
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 2 ogórki konserwowe
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki kwaśniej śmietany - tłustej
- 4 łyżeczki curry w proszku
- sól
- pieprz
- sok z cytryny
Opis przygotowania:
Śledzie wymoczyć, pokroić w paski szerokości ok 2 cm
Cebulę, ogórki i jajka bardzo drobno posiekać.
Majonez wymieszać ze śmietaną i curry, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
W salaterce przekładać śledzie sosem.
Wstawić do lodówki na kilka godzin, aby śledzie dobrze przeszły smakiem sosu.
Podawać z pieczywem.
Cebulę, ogórki i jajka bardzo drobno posiekać.
Majonez wymieszać ze śmietaną i curry, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
W salaterce przekładać śledzie sosem.
Wstawić do lodówki na kilka godzin, aby śledzie dobrze przeszły smakiem sosu.
Podawać z pieczywem.
Komentarze (0)