Śledzie z rodzynkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: ponad 60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 5534
Śledzie z rodzynkami
fot. Rubber Slippers In Italy / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 0,5 kg śledzi
  • 0,5 paczki rodzynek
  • 4 cebule średnie
  • 0,5 szklanki oleju
  • mały przecier pomidorowy
  • 1/2 szklanki wody

Opis przygotowania:

Śledzie wymoczyć i pokroić na kawałki. Rodzynki zamoczyć w wodzie. Olej dać na patelnie rozgrzać, cebulę pokroić w kostkę i dać na gorący olej, przesmażyć, dodać przecier pomidorowy i rodzynku wraz z wodą, gotować aż wyparuje woda. Po przestudzeniu zalać śledzie i wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc.

Autor: irena

Komentarze (2)

sledzie są wspaniałe moi chłopcy zajadają się nimi ja  jedynie dodaję rodzynki bez wody śledzie przekłada zimnym sosem

Cieszę się bardzo, że smakują, U mnie w domu nie ma uroczystości bez tych śledzi, Pozdrawiam,

Podobne przepisy

Więcej przepisów