Śledzie z rodzynkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: ponad 60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 5534
Składniki:
- 0,5 kg śledzi
- 0,5 paczki rodzynek
- 4 cebule średnie
- 0,5 szklanki oleju
- mały przecier pomidorowy
- 1/2 szklanki wody
Opis przygotowania:
Śledzie wymoczyć i pokroić na kawałki. Rodzynki zamoczyć w wodzie. Olej dać na patelnie rozgrzać, cebulę pokroić w kostkę i dać na gorący olej, przesmażyć, dodać przecier pomidorowy i rodzynku wraz z wodą, gotować aż wyparuje woda. Po przestudzeniu zalać śledzie i wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc.
Komentarze (2)
sledzie są wspaniałe moi chłopcy zajadają się nimi ja jedynie dodaję rodzynki bez wody śledzie przekłada zimnym sosem
Cieszę się bardzo, że smakują, U mnie w domu nie ma uroczystości bez tych śledzi, Pozdrawiam,