Śledzie z pomidorami w sosie chili
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1855
Składniki:
- 6 śledzi w zalewie octowej
- 6 łyżek ostrego sosu chili
- 3 pomidory
- natka zielonej pietruszki
- pieprz świeżo zmielony
Opis przygotowania:
Pomidory oraz natkę zielonej pietruszki umyć i osączy z wody. Pomidory przekroić na połówki. Śledzie osączyć z zalewy, pozbawić skóry i zawinąć w nie natkę zielonej pietruszki. Następnie zawinięte składniki oraz pokrojone wcześniej pomidory, nabić na ozdobne wykałaczki i przełożyć na talerz. Wszystko zalać sosem chili i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.
Komentarze (0)