Szybkie ciastka jagodowe ze śmietaną
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1605
Składniki:
- 350 g mrożonego ciasta francuskiego
- 300 g jagód
- 300 g śmietany kremówki
- 16 g cukru waniliowego
- 4 łyżki miodu lipowego
- 2 łyżki cukru pudru
- 1 jajko
Opis przygotowania:
Jagody umyć i osączyć z wody. Ciasto francuskie rozmrozić, pokroić je na kwadraty o wymiarach 10x10 cm i wysmarować je roztrzepanym jajkiem. Następnie wysmarowane ciasto posypać cukrem waniliowym, włożyć je do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C i piec na rumiany kolor. Po upieczeniu ciasto wyciągnąć z piekarnika i przestudzić. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem na puszystą pianę i wysmarować nią przestudzone ciasto. Wszystko wyłożyć jagodami i polać miodem lipowym.
Komentarze (0)