Szybkie ciastka jagodowe ze śmietaną

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1605
Szybkie ciastka jagodowe ze śmietaną
fot. Alex9500 (flickr.com) / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 350 g mrożonego ciasta francuskiego
  • 300 g jagód
  • 300 g śmietany kremówki
  • 16 g cukru waniliowego
  • 4 łyżki miodu lipowego
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 jajko

Opis przygotowania:

Jagody umyć i osączyć z wody. Ciasto francuskie rozmrozić, pokroić je na kwadraty o wymiarach 10x10 cm i wysmarować je roztrzepanym jajkiem. Następnie wysmarowane ciasto posypać cukrem waniliowym, włożyć je do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C i piec na rumiany kolor. Po upieczeniu ciasto wyciągnąć z piekarnika i przestudzić. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem na puszystą pianę i wysmarować nią przestudzone ciasto. Wszystko wyłożyć jagodami i polać miodem lipowym.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów