Schab faszerowany cebulą i papryką

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 79
Schab faszerowany cebulą i papryką
fot. Nikolaydonetsk (elements.envato.com)

Składniki:

  • 1 kg schabu wieprzowego
  • 2 czerwone cebule
  • 2 zielone papryki chili
  • 2 pomarańczowe słodkie papryki
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Paprykę umyć, odsączyć z wody, usunąć nasiona, a miąższ pokroić na kawałki. Cebulę obrać ze skórki i pokroić w cienkie plastry. Schab natrzeć olejem, oprószyć go solą, świeżo zmielonym pieprzem i ponacinać ostrym nożem w poprzek. W miejsca nacięć włożyć pokrojoną wcześniej paprykę z cebulą. Całość przełożyć do brytfanki, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C i piec do miękkości mięsa. Po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika i wyłożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów