Śledź w śmietanie
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2853
Składniki:
- 0,5 kg matiasów (w gotowej zalewie)
- 2 ziemniaki
- 2 jajka
- 4 papryki w occie
- 6 korniszonów
- 2 małe cebule
- 1 paczka oliwek w zalewie
- 0,5 szklanki śmietany
- natka zielonej pietruszki
Opis przygotowania:
Ziemniaki ugotować w łupinach, jajka ugotować na twardo. Po ugotowaniu ziemniaki obrać ze skórki, pokroić w kostkę, natomiast jajka obrać ze skorupek i pokroić w ćwiartki. Matiasy pokroić na małe kawałki, cztery z nich zostawić do dekoracji. Pokrojone matiasy układamy na obrzeżach talerzy, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, paprykę, cebulę, korniszony, układamy ćwiartki jajka. Środek talerza dekorujemy całym matiasem z kawałkiem papryki zwiniętym w rulon. Ułożone warzywa zalewamy śmietaną, na śmietanę kroimy oliwki. Całość posypujemy zieloną natką pietruszki i wkładamy na 10 minut do lodówki.
Komentarze (0)