Śledź po kaspijsku
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2052
Składniki:
- 250 g matiasów
- 200 g ziemniaków
- 170 g buraków ćwikłowych
- 120 g marchwi
- 75 g ogórków
- 75 g cebuli
- 25 g oleju
- 25 g octu 3%
- 2 jajka
- 1 łyżka cukru
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa dobrze umyć. Ziemniaki, marchew, buraki ugotować do miękkości razem z łupinami, po czyn odcedzić, obrać i pokroić w kostkę. Matiasy pokroić na kawałki. Jajka ugotować na twardo, a następnie obrać i pokroić w plastry. Cebulę i ogórki obrać ze skóry, pokroić w krążki. Przygotować talerz i na jego środku wyłożyć ziemniaki, buraki i marchew. Na marchwi położyć matiasy. Obrzeża talerza wyłożyć cebulą, plastrami jajek i ogórków. Olej zmieszać z octem, cukrem szczyptą soli i pieprzu i polać po całości. Gotowego śledzia podajemy zaraz po przyrządzeniu.
Komentarze (0)