Sieja smażona

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 7942

Składniki:

  • 1 kg siei
  • 3 łyżki mąki
  • 2 jajka
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 3 łyżki tłuczonych orzechów
  • 10 dkg masła
  • 1 łyżka natki zielonej pietruszki
  • sok z jednej cytryny
  • oliwa do smażenia

Opis przygotowania:

Rybę oczyścić z ości, pokroić na porcje, skropić sokiem z cytryny i posolić. Odstawić na 15 minut. Przygotować talerze z mąką, roztrzepanymi jajkami i orzechami zmieszanymi z bułką tartą. Obtoczyć porcje ryby w tej samej kolejności. Następnie ułożyć na patelni na mocno rozgrzanej oliwie i smażyć z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu wyciągnąć na talerz, wyłożyć kawałkami masła i posypać natką zielonej pietruszki. Sieję podajemy na gorąco.

Komentarze (1)

blee ale ochydne brrrrrrrrrrrrrrr

Podobne przepisy

Więcej przepisów