Serniczki z marakują
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2250
Składniki:
- 500 g białego sera twarogowego
- 200 g małych miseczek waflowych
- 150 g miąższu z marakui
- 100 g cukru pudru
- 30 g rozpuszczonego masła
- 2 jajka
- 0,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego
Opis przygotowania:
Ser twarogowy przemielić przez maszynkę do mięsa i przełożyć do miski. Następnie wsypać do niego cukier puder, wbić jajka, dodać masło, wlać ekstrakt waniliowy, zmiksować mikserem na jednolitą masę i przełożyć do miseczek waflowych. Następnie wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do 150°C i piec przez 30 minut. Po tym czasie wyciągnąć z piekarnika, przestudzić i przełożyć na to miąższ z marakui.
Komentarze (0)