Serniczki z marakują

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 1940
Serniczki z marakują
fot. jules:stonesoup / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 500 g białego sera twarogowego
  • 200 g małych miseczek waflowych
  • 150 g miąższu z marakui
  • 100 g cukru pudru
  • 30 g rozpuszczonego masła
  • 2 jajka
  • 0,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego

Opis przygotowania:

Ser twarogowy przemielić przez maszynkę do mięsa i przełożyć do miski. Następnie wsypać do niego cukier puder, wbić jajka, dodać masło, wlać ekstrakt waniliowy, zmiksować mikserem na jednolitą masę i przełożyć do miseczek waflowych. Następnie wszystko wstawić do piekarnika rozgrzanego do 150°C i piec przez 30 minut. Po tym czasie wyciągnąć z piekarnika, przestudzić i przełożyć na to miąższ z marakui.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów