Roladki z łososia ze szpinakiem

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 230
Roladki z łososia ze szpinakiem
fot. Nikolaydonetsk (elements.envato.com)

Składniki:

  • 800 g filetów z łososia
  • 400 g świeżego szpinaku
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 łyżki natki zielonej pietruszki
  • 4 plastry z cytryny
  • 2 łyżeczki przyprawy do ryb
  • 2 łyżki czarnego sezamu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania:

Filety z łososia dokładnie umyć i odsączyć z wody. Następnie oprószyć je z obu stron szczyptą soli, pieprzu, przyprawą do ryb i wyłożyć na stolnicy. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i posypać nim rybę. Szpinak z natką zielonej pietruszki umyć, odsączyć z wody, drobno posiekać i również posypać tym rybę. Całość posypać jeszcze czarnym sezamem i dodać do tego plastry pokrojonej cytryny. Wszystko zawinąć w rulony, spiąć małymi wykałaczkami i przełożyć na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Składniki skropić oliwą z oliwek, włożyć do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C i piec do miękkości ryby. Po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika i przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów