Roladki z łososia ze szpinakiem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1006
Składniki:
- 800 g filetów z łososia
- 400 g świeżego szpinaku
- 4 ząbki czosnku
- 4 łyżki natki zielonej pietruszki
- 4 plastry z cytryny
- 2 łyżeczki przyprawy do ryb
- 2 łyżki czarnego sezamu
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz czarny mielony
Opis przygotowania:
Filety z łososia dokładnie umyć i odsączyć z wody. Następnie oprószyć je z obu stron szczyptą soli, pieprzu, przyprawą do ryb i wyłożyć na stolnicy. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i posypać nim rybę. Szpinak z natką zielonej pietruszki umyć, odsączyć z wody, drobno posiekać i również posypać tym rybę. Całość posypać jeszcze czarnym sezamem i dodać do tego plastry pokrojonej cytryny. Wszystko zawinąć w rulony, spiąć małymi wykałaczkami i przełożyć na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Składniki skropić oliwą z oliwek, włożyć do piekarnika rozgrzanego do temp. 175°C i piec do miękkości ryby. Po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)