Grzanki z serem i boczkiem

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2113
Grzanki z serem i boczkiem
fot. jeffreyw / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 20 g sera pleśniowego Gorgonzola
  • 15 g wędzonego boczku w plastrach
  • 4 pomidory cherry
  • 4 liście kapusty pekińskiej
  • 2 bułki zwykłe
  • 2 duże pomidory
  • natka jarmużu

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Bułki przekroić na połówki, po czym przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i zrumienić z jednej strony. Zrumienione wyłożyć na talerz i przełożyć plastrami sera pleśniowego. Dwa duże pomidory pokroić w cienkie plastry i dodać do składników. Pomidory cherry w całości przełożyć na talerz. Następnie boczek przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i zrumienić. Zrumieniony wyłożyć na pokrojone pomidory i nakryć pokrojonym serem pleśniowym. Dodać do tego liście kapusty pekińskiej i udekorować natką jarmużu

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów