Grzanki z serem i boczkiem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2364
Składniki:
- 20 g sera pleśniowego Gorgonzola
- 15 g wędzonego boczku w plastrach
- 4 pomidory cherry
- 4 liście kapusty pekińskiej
- 2 bułki zwykłe
- 2 duże pomidory
- natka jarmużu
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Bułki przekroić na połówki, po czym przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i zrumienić z jednej strony. Zrumienione wyłożyć na talerz i przełożyć plastrami sera pleśniowego. Dwa duże pomidory pokroić w cienkie plastry i dodać do składników. Pomidory cherry w całości przełożyć na talerz. Następnie boczek przełożyć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i zrumienić. Zrumieniony wyłożyć na pokrojone pomidory i nakryć pokrojonym serem pleśniowym. Dodać do tego liście kapusty pekińskiej i udekorować natką jarmużu
Komentarze (0)