Ser smażony z sucharkami i dżemem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1095
Składniki:
- 400 g sera sera Gouda w całości
- 200 g sucharków
- 200 g dżemu truskawkowego
- 2 jajka
- 1 szklanka bułki tartej
- olej rzepakowy do głębokiego smażenia
Opis przygotowania:
Sucharki wyłożyć na talerz. Ser Gouda pokroić w prostokąty o wymiarach 4 x 2 cm. Jajka wbić na talerz i roztrzepać je widelcem. Na drugi talerz przesypać bułkę tartą. Pokrojony ser panierować w roztrzepanych jajkach, następnie w bułce tartej i włożyć go do mocno rozgrzanego, głębokiego oleju w rondlu. Panierowany ser smażyć na rumiany kolor, na średnim ogniu. Po usmażeniu ser wyciągnąć z oleju łyżką cedzakową i położyć go na sucharkach na talerzu. Na to wszystko nałożyć łyżką dżem truskawkowy i podawać na ciepło.
Komentarze (0)