Flądra z kurkumą i sucharkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1776
Składniki:
- 300 g filetów z flądry
- 4 łyżki oleju
- 4 sucharki delikatesowe
- 0,5 łyżeczki kurkumy
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Fladrę oraz natkę zielonej pietruszki umyć i osączyć z wody. Rozgrzać 3 łyżki oleju na patelni i dodać do tego pokrojoną drobno natkę zielonej pietruszki. Smażyć przez 1 minutę, a potem dodać do tego filety z flądry. Oprószyć pieprzem, solą, kurkumą i smażyć na średnim ogniu z obu stron do miękkości ryby. Usmażoną rybę ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Rozgrzać 1 łyżkę oleju na patelni i dodać do tego pokrojone w kostkę sucharki. Sucharki w czasie smażenia wymieszać, smażyć przez 1 minutę, potem ściągnąć z ognia i dodać do całości.
Komentarze (0)