Flądra z kurkumą i sucharkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1558
Flądra z kurkumą i sucharkami
fot. chefjancris / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g filetów z flądry
  • 4 łyżki oleju
  • 4 sucharki delikatesowe
  • 0,5 łyżeczki kurkumy
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Fladrę oraz natkę zielonej pietruszki umyć i osączyć z wody. Rozgrzać 3 łyżki oleju na patelni i dodać do tego pokrojoną drobno natkę zielonej pietruszki. Smażyć przez 1 minutę, a potem dodać do tego filety z flądry. Oprószyć pieprzem, solą, kurkumą i smażyć na średnim ogniu z obu stron do miękkości ryby. Usmażoną rybę ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Rozgrzać 1 łyżkę oleju na patelni i dodać do tego pokrojone w kostkę sucharki. Sucharki w czasie smażenia wymieszać, smażyć przez 1 minutę, potem ściągnąć z ognia i dodać do całości.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów