Heuvos rancheros
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1878
Składniki:
- 15 g tartego sera cheddar
- 4 placki tortilli
- 4 łyżki
- 2 jajka
- 2 łyżki gotowego sosu chili
- 2 pomidory
- 1 awokado
- sól
- pieprz świeżo zmielony
Opis przygotowania:
Pomidory oraz awokado umyć i osączyć z wody. Pomidory pokroić w cienkie plasterki. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w ćwiartki. Następnie placki tortilli wysmarować oliwą z oliwek, posypać pokrojonymi wcześniej pomidorami, tartym serem cheddar oraz oprószyć szczyptą soli. Całość nałożyć na siebie i smażyć na rozgrzanej patelni na średnim ogniu, do czasu rozpuszczenia się sera. Wtedy składniki ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Po czym polać je gotowym sosem chili i dodać do tego pokrojone awokado. Jajka wbić do rondla z gotującym się 1 l wody, gotować do czasu ścięcia białek, potem łyżką cedzakowa odcedzić i dodać do potrawy. Wszystko posypać świeżo zmielonym pieprzem.
Komentarze (0)