Ser smażony z nori i pomidorami
Oceń:
(2 głosy)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 847
Składniki:
- 400 g sera halloumi
- 6 pomidorków cherry
- 4 płaty nori
- 4 łyżki oleju
- 2 szklanki wrzącej wody
- 1 jajko
- świeży rozmaryn do dekoracji
- pieprz czarny mielony
Opis przygotowania:
Płaty nori sparzyć wrzącą wodą i odsączyć z jej nadmiaru. Pomidorki z rozmarynem umyć i odsączyć z wody. Ser halloumi pokroić w plastry o szerokości 1 cm i owinąć je płatami nori. Jajko wbić na talerz i roztrzepać je widelcem z mielonym czarnym pieprzem. Po roztrzepaniu zawinięty ser namoczyć w roztrzepanym wcześniej jajku i smażyć go na rumiany kolor na mocno rozgrzanym oleju na patelni. Po usmażeniu ściągnąć z patelni, wyłożyć na talerz i podawać z pomidorkami cherry. Wszystko udekorować świeżym rozmarynem.
Komentarze (0)