Ser smażony z miętą, keczupem i warzywami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2505
Ser smażony z miętą, keczupem i warzywami
fot. Kirti Poddar / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 6 liści mięty
  • 2 liście sałaty
  • 2 pomidory
  • 1 kg białego sera tłustego
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • keczup pikantny
  • oliwa do głębokiego smażenia
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Ser biały zmieszać z pokrojoną drobno miętą, doprawić szczyptą soli oraz pieprzu i uformować z całości małe kulki ręcznie. Rozgrzać około 1 szklanki oliwy na patelni, dodać do niej kulki serowe i smażyć do czasu, aż ser zacznie się roztapiać. Następnie kulki serowe wyciągnąć, osączyć z tłuszczu i wyłożyć na talerz. Kulki polać pikantnym keczupem. Warzywa dokładnie umyć i osączyć z wody. Sałatę pokroić na kawałki, paprykę pozbawić nasion i pokroić w plastry. Cebulę pokroić w drobną kostkę, a pomidory pokroić w plastry. Pokrojone warzywa zalać 1 łyżką oliwy, oprószyć pieprzem oraz szczyptą soli i dodać do smażonego sera. Całość posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów