Ser smażony z miętą, keczupem i warzywami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2505
Składniki:
- 6 liści mięty
- 2 liście sałaty
- 2 pomidory
- 1 kg białego sera tłustego
- 1 czerwona papryka
- 1 cebula
- keczup pikantny
- oliwa do głębokiego smażenia
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Ser biały zmieszać z pokrojoną drobno miętą, doprawić szczyptą soli oraz pieprzu i uformować z całości małe kulki ręcznie. Rozgrzać około 1 szklanki oliwy na patelni, dodać do niej kulki serowe i smażyć do czasu, aż ser zacznie się roztapiać. Następnie kulki serowe wyciągnąć, osączyć z tłuszczu i wyłożyć na talerz. Kulki polać pikantnym keczupem. Warzywa dokładnie umyć i osączyć z wody. Sałatę pokroić na kawałki, paprykę pozbawić nasion i pokroić w plastry. Cebulę pokroić w drobną kostkę, a pomidory pokroić w plastry. Pokrojone warzywa zalać 1 łyżką oliwy, oprószyć pieprzem oraz szczyptą soli i dodać do smażonego sera. Całość posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem.
Komentarze (0)