Ciastka z jagodami goji
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2185
Składniki:
- 250 g gorzkiej czekolady
- 3 łyżki gotowego syropu z agawy
- 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
- 2 łyżki masła migdałowego
- 1 szklanka mielonych migdałów
- 0,5 szklanki płatków migdałowych
- 0,5 łyżeczka soli morskiej
- 0,5 szklanki suszonych jagód goji
Opis przygotowania:
Jagody sparzyć 1 szklanką wrzącej wody i osączyć z jej nadmiaru. Masło migdałowe przełożyć do miski, wlać do niego syrop z agawy i ekstrakt waniliowy, wsypać mielone migdały i dokładnie rozetrzeć. Do roztartych składników dodać płatki migdałowe, połamaną na drobne kawałeczki czekoladę oraz sparzone wcześniej jagody. Całość wymieszać, uformować ręcznie okrągłe ciasteczka i wyłożyć na tacę.
Komentarze (0)