Jajka zapiekane w awokado

Oceń:
(3 głosy)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 259
Jajka zapiekane w awokado
fot. bhofack2 / elements.envato.com

Składniki:

  • 4 jajka
  • 2 dojrzałe awokado
  • pieprz kolorowy (świeżo mielony)
  • sól gruboziarnista
  • natka zielonej pietruszki

Opis przygotowania:

Awokado oraz natkę zielonej pietruszki umyć i odsączyć z wody. Natkę zielonej pietruszki posiekać drobno. Awokado przekroić na połowy i usunąć z niego pestkę. Następnie w miejsce usuniętej wcześniej pestki z awokado wbić jajka. Całość włożyć do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C i piec do chwili, aż same białka jaj się zetną. Wtedy wyciągnąć z piekarnika, oprószyć solą, mielonym kolorowym pieprzem i posypać natką zielonej pietruszki.

2 komentarze

Mniam jakie to pyszne p proste

Fajny pomysł, spróbowałem i faktycznie dobrze smakuje!

Podobne przepisy