Bakłażan smażony z jogurtem, wiórkami kokosowymi i pomidorami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 16160
Składniki:
- 250 ml jogurtu greckiego
- 4 łyżki oleju
- 2 ząbki czosnku
- 2 pomidory
- 1 bakłażan
- 1 łyżka wiórek kokosowych
- sól
- pieprz ziołowy mielony
Opis przygotowania:
Bakłażana oraz pomidory umyć i osączyć z wody. Następnie bakłażana pokroić w plastry o grubości 1 cm, oprószyć je szczyptą soli, mielonym pieprzem ziołowym i smażyć z obu stron na rumiany kolor na średnim ogniu. Po usmażeniu ściągnąć z ognia, osączyć z tłuszczu i wyłożyć na talerz. Jogurt grecki zmieszać z wiórkami kokosowymi i nałożyć na usmażone plastry bakłażana. Czosnek obrać ze skóry i pokroić w cienkie plastry. Pomidory posiekać drobno, wymieszać z pokrojonym wcześniej czosnkiem, po czym oba składniki doprawić do smaku szczyptą soli, wymieszać i dodać do całości.
Komentarze (1)
chyba się trochę zjarały buahaha