Ser panierowany z migdałami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3673
Składniki:
- 6 plasterków sera Gouda
- płatki migdałowe
- 1 jajko
- mąka
- bułka tarta
- olej do smażenia
- trochę mleka
- pieprz ziołowy
Opis przygotowania:
Ser pokroić na plastry o grubości ok. 1 cm i oprószamy lekko pieprzem ziołowym. Jajko roztrzepać z mlekiem. Ser obtaczać najpierw w mące, potem w jajku, a na końcu w bułce tartej z płatkami migdałowymi. Smażymy obie strony na oleju do momentu uzyskania złotego koloru.
Między plasterki sera można włożyć np. paprykę pokrojoną w kostkę lub ananasa. Dodatkowo można podawać z sosem tatarskim.
Między plasterki sera można włożyć np. paprykę pokrojoną w kostkę lub ananasa. Dodatkowo można podawać z sosem tatarskim.
Komentarze (1)
Ja polecam bardziej od Goudy spróbować panierowany ser halloumi. Jest odpowiednio twardy, jego konsystencja jest idealna do smażenia, a przede wszystkim jest bardzo smaczny.