Ser z żurawiną, migdałami i pomarańczą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2051
Składniki:
- 30 g sera brie
- 30 g tłuczonych migdałów
- 2 pomarańcze
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki żurawiny do mięs w słoiku
- 1 łyżka kiełków rzodkiewki do dekoracji
- sól
Opis przygotowania:
Pomarańcze sparzyć 2 szklankami wrzącej wody, po czym obrać je ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Kiełki rzodkiewki umyć ciepłą wodą i osaczyć z jej nadmiaru. Następnie rozgrzać oliwę na patelni i dodać pokrojone pomarańcze wraz w wytworzonym sokiem oraz tłuczone migdały. Składniki doprawić do smaku szczyptą soli, wymieszać i smażyć na średnim ogniu przez 2,5 minuty pod przykryciem. Smażone składniki przemieszać od czasu do czasu drewnianą łyżką. Usmażone ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Dodać pokrojony w plastry ser brie i wyłożyć na to to gotową żurawinę do mięs. Wszystko udekorować kiełkami rzodkiewki.
Komentarze (0)