Schab pieczony
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 4334
Składniki:
- 70 dkg schabu (z kością)
- 3 dkg smalcu
- 5 dkg cebuli
- 1 dkg kminku
- sól
Opis przygotowania:
Odciąć polędwicę od kostek żebrowych. Mięso opłukać, osuszyć i natrzeć solą. Osmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu. Posypać kminkiem i obraną cebulą pokrojoną w talarki. Włożyć do piekarnika i piec ok. 1 godziny. W czasie pieczenia polewać sosem od mięsa. Gdy jest już miękki - wyjąć i ostudzić. Na krótko przed podaniem pokroić w cienkie plastry w poprzek włókien.
Komentarze (2)
bylejaki przepis
Smaczniejszy jest gdy przed pieczeniem ponacinamy w paru miejscach i pwkładamy w nacięcia kawałeczki czosnku.