Pudding toffi
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2157
Składniki:
- 2 łyżki masła
- 1,5 szklanki pełnego mleka 3,8 % tłuszczu
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 0,5 szklanki mąki kukurydzianej
- 0,5 szklanki brązowego cukru
- 0,5 szklanki śmietany kremówki
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Do rondla wsypać brązowy cukier, mąkę kukurydzianą i szczyptę soli. Składniki wymieszać, postawić na średnim ogniu, zalać je pełnym mlekiem i dodać śmietanę kremówkę. Całość rozmieszać energicznie trzepaczką i doprowadzić do wrzenia (ale nie gotować). Następnie dodać masło, wlać ekstrakt waniliowy i dokładnie roztrzepać trzepaczką. Roztrzepane składniki przelać do pucharków deserowych, przestudzić, po czym wstawić do lodówki i chłodzić przez 1,5 godziny.
Komentarze (0)